SAS VINE OMBORD PÅ LANGRUTE

White Wines by Oz Clarke

Luis Felipe Edwards Family Selection, Gran Reserva Chardonnay 2012

 

Denne 2012 Chardonnay er et eksempel på, hvordan Chile er et paradis for både røde og hvide druer. Den isnende temperatur fra Stillehavets briser giver den perfekte kølige betingelse til at skabe denne overdådige Chardonnay. Gran Reserva er en høj kvalitets Chardonnay, som ikke har brug for ekstra lang aldring i egetræsfade, men er stadig fyldt med smag af moden pære, fersken og ananas med en subtil duft af krydret egetræsfade. Chardonnay'en praler af en læskende friskhed og en tekstur plettet med de forfriskende syrlige noter af citron.

Sheawater, Sauvignon Blanc 2012

 

Shearwater Sauvignon Blanc 2012 er en årgang med intens smag. Den lille høst af meget koncentrerede druer, der anvendes, er langsomt modnet på Shearwater vingård - en af ​​de mest udsatte og køligste vinmarker på New Zealands South Island. Disse betingelser skaber den ideelle opskrift på en Sauvignon Blanc, der er så frisk og iskold som en elv fra et bjerg. Vinen snurrer med en duft af solbær og har en bidsk, sprød smag med bølger af grønne frugter som stikkelsbær, æble, peber og lime.

Red Wines by Oz Clarke

La Segreta Rosso, Planeta 2012

 

Før Planeta brødrene grundlagde deres familie vingård, var sicilianske druer lidt af et mysterium. De er nogle af de saftigste, lækreste og mest forfriskende rødvine Europa har at tilbyde. Planetas helt nye og moderne vingår fremstiller denne fascinerende ikke egelagret blanding af Nero d'Avola, Merlot, Syrah og Cabernet Franc - ingen andre blander disse druer sammen. Den lokale Nero d'Avola drue er moden,frodig og fuld af duft. Denne vin har en duft af rosenblade, og en smag bare bugner af kirsebær, brombær og hindbær samt en let smag af muscatel drue skind.

Antakari, Carmenere Syrah Reserve 2011

 

Antakari vingård må have den klareste himmel af alle vingårde i verden, eftersom den er beliggende i Chiles nordligste Elqui dal mod Atacama ørkenen. Blandingen af ren sollys og de kølige stillehavs briser, giver en forbløffende dybde og friskhed til Carmenere og Syrah, druer af denne 2011. Antakari kan prale af utrolige mængder af blåbær og brombær, en snert af friskmalet kaffe og et blidt overtræk af lidt røget chokolade, som alle gør den helt uimodståelig og meget drikkelig.

Champagne

Henriot 2007

 

De tætte bånd vi har med Champagne huset Henriot, er en kilde til stor glæde for SAS. Siden 1808, har Champagnehuset Henriot taget druerne (Côtes des Blancs) fra de bedste vinmarker i Chardonnay, og blandet dem ind i vine så rene og krystalklare som i nogen anden Champagne. Foråret i 2007 kunne prale af en tidlig start på modning  efterfulgt af en langsom modnings periode i løbet af sommeren. Efterfølgende to det druerne meget lang tid at modnes, men det var ventetiden værd og til gengæld uddybede deres smag. Denne eksklusive Henriot vintage vin har en blød, sukkersød og fyldig kvalitet. Champagne eksperter vil hævde, at Henriot ikke producere en 2007, men det er simpelthen fordi de ikke har smagt denne lækre vintage, som udelukkende kan nydes ombord hos SAS.

SAS VINKLUB
KONTAKT OS